Om mig

Om mig

JEX

Vem är JEX - det är jag, Jessica König.


Som ogift hette jag Erixon och använde mig så ofta det tilläts av förkortningen JEX i stället för att skriva ut mitt namn.


När jag sedan gifte mig, så fick mitt alias följa med eftersom det var så jag kallades!


Jag är uppväxt med mycket kreativa föräldrar, en mamma som får pysselprogrammen på TV att blekna och en pappa som spelar på allt som går att spela på. Både min syster och jag har uppmuntrats till skapande, i alla former.


Gymnasietiden hade jag förmånen att få tillbringa på Schillerska gymnasiet i Göteborg.

2 underbara år där man fick teckna, måla, fotografera, designa och jobba i lera.


Varför silver?

Som medlem i Romelanda Folkdanslag sedan 6 års ålder, har man förutom att dansa, fått prova på många olika typer av hantverk.

2003 ordnade distriktet en kurs i silversmide och vi var några stycken som åkte upp till Lysekil för att lära oss att göra silversmycken av silverringar.

Det var en underbar upplevelse att kunna göra sitt eget armband i en ädelmetall!

Vid den tiden tyckte jag inte att jag passade i silver utan jag gav min kungakedja till min svägerska. Hon i sin tur hade på sig det på jobbet och ringde upp mig och hade beställningar på fler, och på den vägen är det!


2004 medverkade ”Loppans” på Kungahälla Medeltidsdagar för första gången och vi blev bitna av hela medeltidskonceptet och fortsatte att delta på diverse medeltidsmarknader runt om i Sverige, fram till och med 2008.


Jag har under åren varit på ett par kurser hos en silversmed för att lära mig att löda, samt även tillbringat en helg i en riktig smedja i Dalarna där jag fick lära mig att smida järn.


Jag drivs av ett behov av att få skapa och har upptäckt att silver är ett fantastiskt material att arbeta med.Romelanda 2010-02-25

Jessica König